Publicaties

 

 

Low Cost Intelligent Automation [LCIA] is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van continu verbeterende productiesystemen. Het is de samenvoeging van Synchronized Production Systems [SPS] en Intelligent Automation Systems [IAS] en als zodanig een optimale combinatie van mens en machine. De concepten zijn de geestelijke kinderen van Hiroshi Takeda. Een groot gedeelte van de ontwikkeling van dit systeem heeft plaatsgevonden bij Omron in Japan.

Link naar World Class Update

World Class Update nr. 3

Blom Consultancy

oktober 2011

     

 

Takeda, een van de grondleggers van LCIA beschrijft de rol van LCIA in het Synchrone Productie Systeem en de voorwaarden die aan de organisatie gesteld worden om een succesvolle implementatie te realiseren.

Dit wordt verder geillustreerd met een veelvoud aan praktische voorbeelden op het gebied van assemblage, mechanische bewerkingen en productielogistiek.

LCIA

Low Cost Intelligent Automation

Produktivitaetsvorteile durch Einfachautomatisierung

Hitoshi Takeda

mi-Fachverlag, Redline GmbH

ISBN-10: 3636030701

ISBN-13: 978-3636030702

 

Tim Foreman beschrijft in dit artikel hoe Omron is staat is om de van oorsprong Japanse kwaliteits- en efficiencyfocus te combineren met de conceptuele eigenwijsheid en flexibiliteit van Europa/Nederland. LCIA, de slimme manier van assembleren zorgt ervoor dat je hoge kwaliteit met relatief lage kosten behaalt.

Als onderdeel van lean manufacturing draagt LCIA bij aan het streven naar zero lead time en levervoorspelbaarheid.

Download artikel

Link naar uitgave Signalement

"Kwaliteit is je image"

Bij Omron in Den Bosch doen ze alles Lean & Keen

André Weigand

FHI Federatie van Technologie Branches

Signalement november 2007