LCIA leidt tot aanzienlijke

 


LCIA - Net iets slimmer, heel veel beter

Het LCIA-concept is ontwikkeld binnen Omron, waar het tegenwoordig een standaard techniek is in al haar productiefaciliteiten over de hele wereld. LCIA heeft bij Omron onder meer geleid tot een stijging van de gemiddelde productiviteit per werknemer van 162%. En een doorlooptijdreductie van 30 dagen tot circa 3 dagen. Het concept is inmiddels ook toegepast bij gerenommeerde internationale bedrijven als Nokia, waar vergelijkbare successen werden behaald.

LCIA is een subtiele mix tussen de kennis en ervaring van de operators enerzijds, en fail safe technieken anderzijds. LCIA maakt gebruik van bekende en bewezen, veelal uit Japan afkomstige continu verbetermethodes en –tools als Kaizen en ‘Poka Yoke’.

Door de opgedane ervaring van Omron te combineren met de praktische engineering expertise van onze partners of die van u zelf, voegt Avias extra dimensies toe aan LCIA. Voordat we uw assemblageproces inrichten volgens de LCIA-principes, zorgen we er eerst voor dat alle niet waardetoevoegende stappen uit dat proces worden geëlimineerd. Zo blijven alleen stappen over die waarde hebben in de ogen van uw klant.

Daarbij betrekken we de medewerkers van uw bedrijf intensief. We leren hen hoe zij zelf verliezen kunnen signaleren en verhelpen. Zo doen uw medewerkers kennis op, die ze niet eenmalig, maar vanaf dat moment continu kunnen benutten. Uw medewerkers spelen ook een belangrijke rol bij het inrichten en testen van de LCIA-geoptimaliseerde lijn. Dat zorgt niet alleen voor een gegarandeerd goed resultaat, maar ook voor een groot draagvlak, betere acceptatie en meer betrokkenheid.